Google Memperkenalkan Cip Sendiri| Lebih Baik Daripada Snapdragon

Pada masa akan datang, semua telefon bimbit Google akan berjalan di gChips, yang dibangunkan oleh enjin carian raksasa itu sendiri dan mengikut laporan dan khabar angin yang memetik penyenaraian pekerjaan dan pejabat industri yang biasa dengan perkara itu.

Enjin carian gergasi Google dilaporkan telah memilih lebih daripada 20 jurutera dan perekrut untuk inisiatif bertajuk ‘gChips’ berasaskan Bengaluru, India. Jika ia berlaku, Bengaluru telah menjadi persekitaran yang mempromosikan pertumbuhan reka bentuk cip pada tahun-tahun semasa, banyak pasukan dari pengeluar semikonduktor yang ditubuhkan tetapi tidak pernah sebelum pengeluar peranti utama seperti Google.

Walaupun, Google tidak sepenuhnya baru untuk merancang silikon peribadinya. Kembali pada tahun 2017, Google Pixel 2 memperkenalkan Pixel Visual Core, pemproses bersama dengan jelas dan terperinci yang direka untuk mengurangkan sebahagian daripada caj crunching imej yang biasanya akan dikawal oleh chipset Snapdragon reka bentuk biasa telefon pintar. Google Pixel 3 mempunyai versi terkini dan generasi kedua Pixel Visual Core, dan juga menghasilkan beberapa hasil yang luar biasa dan hebat. Lebih baik pada waktu malam.

Dan seperti yang kita ketahui bahawa Google bukan orang pertama yang memperkenalkan gChips atau anda boleh mengatakan telefon bimbit pertama untuk menghasilkan dan membangunkan sendiri chipset. Pemproses A-siri Apple telah menghasilkan pujian analytics dan pengguna yang hebat dari generasi ke generasi iPhone, iPad dan pada tahun-tahun semasa yang biasanya lebih baik lebih pantas dan menjaring lebih banyak daripada kesamaan yang dihasilkan oleh Qualcomm dalam kebanyakan prestasi metrik.

Google boleh menawarkan telefon pintar dengan lebih pantas yang dioptimumkan dan lebih baik daripada apa yang dimulakan oleh beberapa pihak Android pihak ketiga. Seperti maklumat, pasukan gChips boleh menjadi 80-kuat menjelang akhir tahun ini. Inisiatif ini seolah-olah dalam peringkat pembangunan. Ia menunjukkan bahawa anda harus mengharapkan untuk melihat perisa terbaik pekerja Google pada masa untuk pembebasan Pixel 4 pada akhir tahun ini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s